137 artikelen

‘Ik ben iedere dag blij dat ik bij De Groene Vos terechtgekomen ben’Voorbeeld

Wie duurzaamheid zegt, zegt De Groene Vos. Het centrum zit sinds jaar en dag aan de Hommelseweg en is winkel en informatiepunt ineen. Bovendien wordt er gereedschap verhuurd, kun je er elektrisch afval, lege pennen en kaarsvet inleveren en zijn de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs én het eerste Repair Café van Arnhem er ontstaan. Het geheel wordt bestierd door vrijwilligers. Een ervan is Noa Haensel.

Publicatiedatum: 30 december 2021

Een kijkje bij Achter De VoordeurVoorbeeld

Vanuit een licht, opgeruimd kantoor in het Bruishuis aan de Akkerwindestraat opereert Achter De Voordeur. Het maatschappelijk projectbureau heeft een bijzondere manier om problemen in de wijken van Arnhem aan te pakken. Oprichter Hans van Heijningen en zijn crew bellen namelijk gewoon bij de mensen aan om te kijken hoe het met ze gaat.

Publicatiedatum: 24 december 2021

Stadskok Arnhem: mensen verbinden met etenInitiatief

Martijn van Butselaar is de Arnhemse Stadskok. Door eten te maken wil hij de mensen in de Arnhemse wijken verbinden.

Publicatiedatum: 16 december 2021

Wie is de UBO van mijn stichting?Kennis

Als bestuur van een stichting heb je misschien ook een brief van de KvK  gekregen waarin staat dat je de UBO’s moet registreren bij de KvK. Die brief roept veel vragen op bij stichtingsbesturen. Zoals: Wat is een UBO?  Zijn er wel UBO’s bij een stichting? En wie is een UBO bij een stichting? In dit artikel helpen we je de vragen te beantwoorden.

Publicatiedatum: 30 november 2021

‘We doen dit niet om de wereld te redden, die redt zichzelf wel. We doen dit om onszelf te redden’Voorbeeld

Het is de hoogste tijd om de biodiversiteit op de kaart te zetten, vond de gemeente, maar hoe? Nou, zei Studio Lakmoes, wij hebben wel een plannetje: kijk, dit is Andere Arnhemmers! Of, beter gezegd, dit zijn Andere Arnhemmers. Want of het nou vlinders of vleermuizen, schimmels of slechtvalken zijn, feit is dat onze stad door veel meer leven wordt bevolkt dan alleen wijzelf. Het project Andere Arnhemmers stelt ze aan ons voor. Aangenaam!

Publicatiedatum: 30 november 2021

Hulp bij jouw groene initiatiefKennis

Ben je bezig met een initiatief dat te maken heeft met natuur en duurzaamheid? Dan is het handig om te weten waar je terecht kunt voor hulp. We hebben organisaties en websites die je verder kunnen helpen op een rij gezet.

Publicatiedatum: 24 november 2021

“Het maakt niet uit wat je doet, ik laat je niet los”Voorbeeld

“In de maatschappij merk je er niets van. Als je het niet ziet, dan is het er niet, denken de mensen. Maar in elke klas zit gemiddeld een kind dat te maken heeft met huiselijk geweld en seksueel misbruik komt voor bij een op de vier meisjes en een op de zes jongens. En er is geen hulp voor ze, niks!” Aan het woord is Mike de Vreese, initiatiefnemer van Helend Onderweg, een nieuw laagdrempelig ontmoetingscentrum in Arnhem Zuid voor slachtoffers van seksueel misbruik en mishandeling.

Publicatiedatum: 24 november 2021

‘Kwetsbaarheid is mooi, maar weerbaarheid is mooier’Voorbeeld

De Nieuwe Hommel is het decor van de ABCD-Popeldag 2021

Vrijdag 15 oktober organiseerde Vitale Verbindingen de ABCD-Popeldag. In De Nieuwe Hommel viel er van alles te leren en delen over Asset Based Community Development, een opbouwwerkmethode die uitgaat van wat er in een gemeenschap is in plaats van wat er mist.

Publicatiedatum: 25 oktober 2021

Koffiebus doet de wijken aan voor bakkie troost en verhalenVoorbeeld

Dit najaar rijdt er in Arnhem een koffiebus rond. Initiatiefnemer Carla Rosink strijkt in opdracht van de gemeente in alle wijken wel een keer neer om onder het genot van een bakkie troost van gedachten te wisselen met bewoners. Onder een dapper herfstzonnetje staat zij vandaag aan de Groningensingel in Arnhem Zuid.

Publicatiedatum: 13 oktober 2021

Van Stenen naar StokroosVoorbeeld

Op de jaarlijkse Burendag eind september trapten Mieke en Cato af: alle buren waren uitgenodigd om onder het genot van zelfgemaakt lekkers te zien hoe de eerste plantjes voor hun deuren de grond in gingen en om met hen te delen wat er nog meer aan plannen liggen.

Lees hoe zij dat aanpakken.

Publicatiedatum: 6 oktober 2021

Scroll naar top