165 artikelen

Alles valt op zijn plek bij Buurtcamping ImmerlooVoorbeeld

In het laatste weekend van juli transformeerde de grote weide in Immerloopark tot een heus kampeerterrein. Op de Buurtcamping, opgezet en gerund door vrijwilligers, streken zo’n honderd Arnhemmers neer om voor een prikkie vakantie te vieren in eigen stad.

Publicatiedatum: 4 augustus 2022

Geen verkeerd verkeersfeestje in het SpijkerkwartierVoorbeeld

Hoe betrek je wijkbewoners bij een saai onderwerp als het verkeer? In het Spijkerkwartier weten ze het wel. Daar maken ze er gewoon een feestje van: de Spijkerverkeerskermis.

Publicatiedatum: 21 juli 2022

Hoe vraag je als buurthuis energiebelasting terug?Kennis

Huurt jullie stichting of vereniging een eigen pand en betalen jullie zelf de energiekosten? Dan is er een goede kans dat je de energiebelasting kunt terugvragen. Dat kan wel een paar duizend euro per jaar opleveren. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Publicatiedatum: 14 juli 2022

Wijkredacties nemen een kijkje in elkaars keukenVoorbeeld

Op een uitzonderlijk regenachtige laatste avond van juni kwam in Wijkcentrum Rijkerswoerd op uitnodiging van Praktische Zaken een groot deel van de Arnhemse wijkredacties samen om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en inspiratie op te doen. Want: niet iedere wijkredactie is hetzelfde. “Vijftien redactieleden? Bofkonten! Ik ben jaloers!”

Publicatiedatum: 8 juli 2022

Overzicht wijkkranten/wijkwebsites ArnhemKennis

illustratie ontvangen van de Arnhemse wijkkrant

Een overzicht van alle wijkkranten in Arnhem.

Publicatiedatum: 7 juli 2022

‘Ik word gelukkig als ik word geraakt’Voorbeeld

Op 20 juni is de eerste documentaire van de reeks Draag je verhaal in filmhuis Focus gelanceerd Samen met filmmaker en antropoloog Maaike Broos portretteert initiatiefnemer en modeontwerper Mirte Engelhard vier Arnhemse makers. De films zijn onderdeel van een lespakket van Stichting Verhalendragers dat in het leven is geroepen om jongeren te helpen zichzelf en elkaar te vinden.

Publicatiedatum: 28 juni 2022

‘Als je iets aan de culturele sector geeft, dan ontstaat er iets moois’Voorbeeld

Het pand van de Malburgse muziekvereniging Door Wilskracht Sterk (DWS) aan de Veerpolderweg gaat tegen de vlakte. Samen met Henk Beekhuis van de Adviesbrigade maakt DWS zich sterk voor een alternatieve locatie.

Publicatiedatum: 21 juni 2022

‘Vragenderwijs leren’, in de workshop Krachtig Besturen door Frank Hoes.Voorbeeld

Vrijwilligerscentrale Arnhem en Arnhemse Uitdaging organiseerden op 9 juni de workshop ‘Krachtig besturen’. Ideeënmakelaars Arnhem doet verslag.

Publicatiedatum: 15 juni 2022

Zorgboerderij Het Tokhok maakt het verschilVoorbeeld

Aan de rand van Arnhem, in een oude kwekerij aan de Beukenlaan, is zorgboerderij Het Tokhok te vinden. Met zes deelnemers ging eigenaar en zorgboerin Esther van Kemp acht jaar geleden van start, nu zijn het er 26: “Als je in een rolstoel zit, wordt vaak veel voor je besloten. Hier niet. Mensen hebben bij ons zelf de regie.”

Publicatiedatum: 30 mei 2022

Fondsen en subsidiesKennis

Ben je op zoek naar financiële hulp voor jouw project? In dit overzicht zie je welke fondsen en subsidies jouw initiatief mogelijk kunnen steunen.

Publicatiedatum: 21 april 2022

Scroll naar top