133 artikelen

Wie is de UBO van mijn stichting?Kennis

Als bestuur van een stichting heb je misschien ook een brief van de KvK  gekregen waarin staat dat je de UBO’s moet registreren bij de KvK. Die brief roept veel vragen op bij stichtingsbesturen. Zoals: Wat is een UBO?  Zijn er wel UBO’s bij een stichting? En wie is een UBO bij een stichting? In dit artikel helpen we je de vragen te beantwoorden.

Publicatiedatum: 30 november 2021

‘We doen dit niet om de wereld te redden, die redt zichzelf wel. We doen dit om onszelf te redden’Voorbeeld

Het is de hoogste tijd om de biodiversiteit op de kaart te zetten, vond de gemeente, maar hoe? Nou, zei Studio Lakmoes, wij hebben wel een plannetje: kijk, dit is Andere Arnhemmers! Of, beter gezegd, dit zijn Andere Arnhemmers. Want of het nou vlinders of vleermuizen, schimmels of slechtvalken zijn, feit is dat onze stad door veel meer leven wordt bevolkt dan alleen wijzelf. Het project Andere Arnhemmers stelt ze aan ons voor. Aangenaam!

Publicatiedatum: 30 november 2021

Hulp bij jouw groene initiatiefKennis

Ben je bezig met een initiatief dat te maken heeft met natuur en duurzaamheid? Dan is het handig om te weten waar je terecht kunt voor hulp. We hebben organisaties en websites die je verder kunnen helpen op een rij gezet.

Publicatiedatum: 24 november 2021

“Het maakt niet uit wat je doet, ik laat je niet los”Voorbeeld

“In de maatschappij merk je er niets van. Als je het niet ziet, dan is het er niet, denken de mensen. Maar in elke klas zit gemiddeld een kind dat te maken heeft met huiselijk geweld en seksueel misbruik komt voor bij een op de vier meisjes en een op de zes jongens. En er is geen hulp voor ze, niks!” Aan het woord is Mike de Vreese, initiatiefnemer van Helend Onderweg, een nieuw laagdrempelig ontmoetingscentrum in Arnhem Zuid voor slachtoffers van seksueel misbruik en mishandeling.

Publicatiedatum: 24 november 2021

‘Kwetsbaarheid is mooi, maar weerbaarheid is mooier’Voorbeeld

De Nieuwe Hommel is het decor van de ABCD-Popeldag 2021

Vrijdag 15 oktober organiseerde Vitale Verbindingen de ABCD-Popeldag. In De Nieuwe Hommel viel er van alles te leren en delen over Asset Based Community Development, een opbouwwerkmethode die uitgaat van wat er in een gemeenschap is in plaats van wat er mist.

Publicatiedatum: 25 oktober 2021

Koffiebus doet de wijken aan voor bakkie troost en verhalenVoorbeeld

Dit najaar rijdt er in Arnhem een koffiebus rond. Initiatiefnemer Carla Rosink strijkt in opdracht van de gemeente in alle wijken wel een keer neer om onder het genot van een bakkie troost van gedachten te wisselen met bewoners. Onder een dapper herfstzonnetje staat zij vandaag aan de Groningensingel in Arnhem Zuid.

Publicatiedatum: 13 oktober 2021

Van Stenen naar StokroosVoorbeeld

Op de jaarlijkse Burendag eind september trapten Mieke en Cato af: alle buren waren uitgenodigd om onder het genot van zelfgemaakt lekkers te zien hoe de eerste plantjes voor hun deuren de grond in gingen en om met hen te delen wat er nog meer aan plannen liggen.

Lees hoe zij dat aanpakken.

Publicatiedatum: 6 oktober 2021

Een fondsaanvraag – hoe pak je dat aan?Kennis

illustratie fondsaanvraag

Als je nog nooit een fondsaanvraag heb gedaan, weet je misschien niet waar je moet beginnen. In dit artikel vertellen we hoe je een fondsaanvraag aanpakt.

Publicatiedatum: 4 oktober 2021

Eerste kennismaking met fondsenwervingKennis

illustratie fondsenwerving

Je wilt met een mooi project aan de slag waarmee je andere mensen of de natuur helpt. Om dat te kunnen doen heb je vaak geld nodig. Hoe vind je financiering? Waar moet je beginnen? In dit artikel maken we je wegwijs in de wereld van fondsenwerving.

Publicatiedatum: 4 oktober 2021

De Veertiende Tuin: een kleine oase tussen Het Nieuwe Land en de BoekhorstenstraatVoorbeeld

foto de veertiende tuin

In het Spijkerkwartier zijn ze er dol op: openbare tuinen. De eerste stamt uit de jaren tachtig toen een parkeerplek werd omgetoverd tot een weelderig stadsparadijs. Dat smaakte naar meer. Veel meer. Dertien tuinen telt de wijk inmiddels en de veertiende is in de maak.

Publicatiedatum: 30 september 2021

Scroll naar top