157 artikelen

Fondsen en subsidiesKennis

Ben je op zoek naar financiële hulp voor jouw project? In dit overzicht zie je welke fondsen en subsidies jouw initiatief mogelijk kunnen steunen.

Publicatiedatum: 21 april 2022

Geitenkamp herdenkt slachtoffers van toen en nuVoorbeeld

77 jaar geleden, op 13 april 1945, kwamen in de Arnhemse wijk Geitenkamp negentien mensen door een bombardement om het leven. Aan de Larikshof werden dit jaar niet alleen de slachtoffers van toen herdacht, maar ook die van vandaag, in Oekraïne.

Publicatiedatum: 19 april 2022

‘Praten helpt hoe dan ook altijd’Voorbeeld

Psychische klachten kunnen gedrag veroorzaken dat niet door iedere buurman of -vrouw herkend of begrepen wordt. Met het geven van bewustwordingsbijeenkomsten wil Vitale Verbindingen (vrijwilligers)organisaties en professionals die werken in de wijk inzicht geven in wat er speelt tussen bewoners en ze handvatten geven om meer onderling begrip te creëren.

Publicatiedatum: 14 april 2022

‘Iets goeds doen is goud waard’Voorbeeld

Op 26 maart organiseerde de Arnhemse cultuursector in drie weken tijd Artists for Ukraine, een benefiettentoonstelling met veiling. 150 kunstenaars doneerden werk dat zo goed als allemaal werd verkocht. Opbrengst: bijna 30.000 euro.

Publicatiedatum: 30 maart 2022

Sport Support Arnhem geeft sportkleding een tweede levenVoorbeeld

Aan de Rijn is sinds kort Sport Support Arnhem neergestreken. De stichting zamelt tweedehands sportkleding in en geeft het gratis door aan mensen die het kunnen gebruiken. Een inkomenstoets is niet nodig. Sportclubs zijn enthousiast. De inzamelcontainers van het sympathieke initiatief zijn al op 14 plekken in de stad geplaatst.

Publicatiedatum: 25 maart 2022

Goed geregeld ArnhemOrganisatie

Goed Geregeld Arnhem is een online loket voor je vragen over geld en sociale wetten en regels.

Publicatiedatum: 14 maart 2022

Steunouder Arnhem maakt het verschilVoorbeeld

Vanuit de gedachte ‘it takes a village to raise a child’ koppelt Steunouder Arnhem mensen die een of twee dagdelen per week een kind willen opvangen, ofwel steunouders, aan ouders die wel wat extra hulp kunnen gebruiken, zogeheten vraagouders.

Publicatiedatum: 14 maart 2022

Team Leefomgeving MalburgenOrganisatie

Publicatiedatum: 1 maart 2022

Team Leefomgeving Rijkerswoerd, Vredenburg, KronenburgOrganisatie

Publicatiedatum: 1 maart 2022

Team Leefomgeving De Laar, EldenOrganisatie

Publicatiedatum: 1 maart 2022

Scroll naar top