84 artikelen

Wassen en ontmoeten in KlarendalVoorbeeld

Wassen en ontmoeten in Klarendal

De Wasplaats is een ontmoetingsplek in hartje Klarendal waar je terecht kan voor een wasje, een kopje koffie of een praatje. Rik van Houten is intern coördinator en stuurt het team van vrijwilligers aan.

Publicatiedatum: 14 september 2023

Collectief Kapitaal zoekt naar solidaire manieren van samenlevenVoorbeeld

Als het aan Collectief Kapitaal ligt, krijgen in 2024 vijf Arnhemmers met geldzorgen 1000 euro per maand. Dit geld wordt gedoneerd door stadsgenoten die het kunnen missen. Met deze actie wil de organisatie ongelijkheid en bestaansonzekerheid aan de kaak stellen. Projectleider Rachelle en aanjagers Esther en Hatta vertellen hoe dat in zijn werk gaat.

Publicatiedatum: 19 juli 2023

Goed toeven in de DedelstraatVoorbeeld

Eén juli is in de Dedelstraat in Presikhaaf een buurttuin geopend. Initiator van het fris opgeknapte stukje gemeenschappelijke grond is buurtbewoonster Mellanie Ponsteen. “De reacties zijn zo positief. Er is meteen meer contact tussen buren.”

Publicatiedatum: 5 juli 2023

‘Communicatie is de zuurstof van het leven’Voorbeeld

Sinds in Holthuizen de buurtvereniging is opgeheven en er geen buurtnieuws meer door de brievenbus valt, communiceert de buurt op geheel nieuwe wijze met elkaar, namelijk via Buurtkracht Holthuizen. Wat dat is? Engelien Zomer legt het uit. Zij is een van de bedenkers van het initiatief.

Publicatiedatum: 30 juni 2023

Glimlach op z’n ArabischVoorbeeld

Met het oog op vrouwen en kinderen met een migratieachtergrond richtte Naima Tabali Stichting Ibtisama op, een stichting die zich focust op gezondheid, maatschappij, ontwikkeling en opvoeding.

Publicatiedatum: 12 juni 2023

‘Hoe meer je weet, hoe leuker het wordt’Voorbeeld

De Arnhemsche Schaakvereeniging geeft gratis schaaklessen aan volwassenen. Hoe doen ze dat en waarom?

Publicatiedatum: 9 juni 2023

Zo gaat de molenVoorbeeld

Molen De Kroon is een rijksmonument in de Arnhemse wijk Klarendal. De molenaars verhuren het pand, onderhouden het terras en verkopen meelproducten van eigen hand.

Publicatiedatum: 5 juni 2023

Angerenstein maakt zich sterk voor de bijVoorbeeld

Om de bijen te helpen en de biodiversiteit te stimuleren werden in Angerenstein de Lathyrusbij en de Resedamaskerbij geadopteerd. Samen met Hobbykwekerij Parkzicht begon de werkgroep Angerenstein Toekomstbestendig met het kweken van de voor deze bijen noodzakelijke bloemen, zodat die in zoveel mogelijk tuinen in de buurt geplant kunnen worden.

Publicatiedatum: 30 mei 2023

Crowdfunding nieuw queercafé van start: ‘De flow zit erin!’Voorbeeld

Nog geen jaar na het organiseren van het eerste queerfeestje lanceren Peet Bouwens, Mina Yacoub en Joost Hoebe van Queer Collective Arnhem de crowdfundingscampagne voor de start van een knettervers Arnhems queercafé voor jong en oud.

Publicatiedatum: 9 mei 2023

Hoe da(t) zoVoorbeeld

Dazo biedt huisvesting aan initiatieven, projecten en sociale ondernemingen die bijdragen aan de circulaire en inclusieve wij(k)economie van het Spijkerkwartier.

Publicatiedatum: 21 april 2023

Scroll naar boven