57 artikelen

Geitenkamp herdenkt slachtoffers van toen en nuVoorbeeld

77 jaar geleden, op 13 april 1945, kwamen in de Arnhemse wijk Geitenkamp negentien mensen door een bombardement om het leven. Aan de Larikshof werden dit jaar niet alleen de slachtoffers van toen herdacht, maar ook die van vandaag, in Oekraïne.

Publicatiedatum: 19 april 2022

‘Praten helpt hoe dan ook altijd’Voorbeeld

Psychische klachten kunnen gedrag veroorzaken dat niet door iedere buurman of -vrouw herkend of begrepen wordt. Met het geven van bewustwordingsbijeenkomsten wil Vitale Verbindingen (vrijwilligers)organisaties en professionals die werken in de wijk inzicht geven in wat er speelt tussen bewoners en ze handvatten geven om meer onderling begrip te creëren.

Publicatiedatum: 14 april 2022

‘Iets goeds doen is goud waard’Voorbeeld

Op 26 maart organiseerde de Arnhemse cultuursector in drie weken tijd Artists for Ukraine, een benefiettentoonstelling met veiling. 150 kunstenaars doneerden werk dat zo goed als allemaal werd verkocht. Opbrengst: bijna 30.000 euro.

Publicatiedatum: 30 maart 2022

Sport Support Arnhem geeft sportkleding een tweede levenVoorbeeld

Aan de Rijn is sinds kort Sport Support Arnhem neergestreken. De stichting zamelt tweedehands sportkleding in en geeft het gratis door aan mensen die het kunnen gebruiken. Een inkomenstoets is niet nodig. Sportclubs zijn enthousiast. De inzamelcontainers van het sympathieke initiatief zijn al op 14 plekken in de stad geplaatst.

Publicatiedatum: 25 maart 2022

Steunouder Arnhem maakt het verschilVoorbeeld

Vanuit de gedachte ‘it takes a village to raise a child’ koppelt Steunouder Arnhem mensen die een of twee dagdelen per week een kind willen opvangen, ofwel steunouders, aan ouders die wel wat extra hulp kunnen gebruiken, zogeheten vraagouders.

Publicatiedatum: 14 maart 2022

‘Op een goed fundament kun je keuzes maken’Voorbeeld

Op 11 februari organiseerde jongerenorganisatie MDT026 in de grote zaal van poppodium Willemeen DressXL Arnhem, een pop-up kledingmarkt waar jongeren die het niet zo breed hebben gratis een nieuwe garderobe kunnen scoren. De dag was een groot succes.

Publicatiedatum: 28 februari 2022

‘Dit initiatief is voor jou en mij, voor iedereen eigenlijk’Voorbeeld

In oktober 2021 is in een voormalige groentewinkel aan het Croydonplein in Kronenburg een ontmoetingsruimte gerealiseerd. Koffieochtenden, spelletjesmiddagen en knutseluurtjes, de buurt is er maar wat blij mee. Sinds januari is er nog een reden om de drempel van nummer 386 over te stappen. Elke dinsdagochtend houdt Voor Elkaar in Arnhem er inloopspreekuur voor iedereen die praktische hulp of een praatje kan gebruiken.

Publicatiedatum: 4 februari 2022

‘Er is meer in het leven dan huisje, boompje, beestje’Voorbeeld

In de Stadskeuken aan de Beekstraat is sinds kort op vrijdagen tussen 10 en 16 uur het Ecologie & Vrouwenatelier (EVA) te vinden. EVA is een initiatief van de zussen Ayten en Zerya Özdemir. Met hun project willen zij de talenten van vrouwen stimuleren.

Publicatiedatum: 27 januari 2022

‘Ik ben iedere dag blij dat ik bij De Groene Vos terechtgekomen ben’Voorbeeld

Wie duurzaamheid zegt, zegt De Groene Vos. Het centrum zit sinds jaar en dag aan de Hommelseweg en is winkel en informatiepunt ineen. Bovendien wordt er gereedschap verhuurd, kun je er elektrisch afval, lege pennen en kaarsvet inleveren en zijn de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs én het eerste Repair Café van Arnhem er ontstaan. Het geheel wordt bestierd door vrijwilligers. Een ervan is Noa Haensel.

Publicatiedatum: 30 december 2021

Een kijkje bij Achter De VoordeurVoorbeeld

Vanuit een licht, opgeruimd kantoor in het Bruishuis aan de Akkerwindestraat opereert Achter De Voordeur. Het maatschappelijk projectbureau heeft een bijzondere manier om problemen in de wijken van Arnhem aan te pakken. Oprichter Hans van Heijningen en zijn crew bellen namelijk gewoon bij de mensen aan om te kijken hoe het met ze gaat.

Publicatiedatum: 24 december 2021

Scroll naar top