47 artikelen

‘We doen dit niet om de wereld te redden, die redt zichzelf wel. We doen dit om onszelf te redden’Voorbeeld

Het is de hoogste tijd om de biodiversiteit op de kaart te zetten, vond de gemeente, maar hoe? Nou, zei Studio Lakmoes, wij hebben wel een plannetje: kijk, dit is Andere Arnhemmers! Of, beter gezegd, dit zijn Andere Arnhemmers. Want of het nou vlinders of vleermuizen, schimmels of slechtvalken zijn, feit is dat onze stad door veel meer leven wordt bevolkt dan alleen wijzelf. Het project Andere Arnhemmers stelt ze aan ons voor. Aangenaam!

Publicatiedatum: 30 november 2021

“Het maakt niet uit wat je doet, ik laat je niet los”Voorbeeld

“In de maatschappij merk je er niets van. Als je het niet ziet, dan is het er niet, denken de mensen. Maar in elke klas zit gemiddeld een kind dat te maken heeft met huiselijk geweld en seksueel misbruik komt voor bij een op de vier meisjes en een op de zes jongens. En er is geen hulp voor ze, niks!” Aan het woord is Mike de Vreese, initiatiefnemer van Helend Onderweg, een nieuw laagdrempelig ontmoetingscentrum in Arnhem Zuid voor slachtoffers van seksueel misbruik en mishandeling.

Publicatiedatum: 24 november 2021

‘Kwetsbaarheid is mooi, maar weerbaarheid is mooier’Voorbeeld

De Nieuwe Hommel is het decor van de ABCD-Popeldag 2021

Vrijdag 15 oktober organiseerde Vitale Verbindingen de ABCD-Popeldag. In De Nieuwe Hommel viel er van alles te leren en delen over Asset Based Community Development, een opbouwwerkmethode die uitgaat van wat er in een gemeenschap is in plaats van wat er mist.

Publicatiedatum: 25 oktober 2021

Koffiebus doet de wijken aan voor bakkie troost en verhalenVoorbeeld

Dit najaar rijdt er in Arnhem een koffiebus rond. Initiatiefnemer Carla Rosink strijkt in opdracht van de gemeente in alle wijken wel een keer neer om onder het genot van een bakkie troost van gedachten te wisselen met bewoners. Onder een dapper herfstzonnetje staat zij vandaag aan de Groningensingel in Arnhem Zuid.

Publicatiedatum: 13 oktober 2021

Van Stenen naar StokroosVoorbeeld

Op de jaarlijkse Burendag eind september trapten Mieke en Cato af: alle buren waren uitgenodigd om onder het genot van zelfgemaakt lekkers te zien hoe de eerste plantjes voor hun deuren de grond in gingen en om met hen te delen wat er nog meer aan plannen liggen.

Lees hoe zij dat aanpakken.

Publicatiedatum: 6 oktober 2021

De Veertiende Tuin: een kleine oase tussen Het Nieuwe Land en de BoekhorstenstraatVoorbeeld

foto de veertiende tuin

In het Spijkerkwartier zijn ze er dol op: openbare tuinen. De eerste stamt uit de jaren tachtig toen een parkeerplek werd omgetoverd tot een weelderig stadsparadijs. Dat smaakte naar meer. Veel meer. Dertien tuinen telt de wijk inmiddels en de veertiende is in de maak.

Publicatiedatum: 30 september 2021

‘Er komen steeds weer herinneringen bij’Voorbeeld

digitaal monument voor oorlogsslachtoffers uit de burten Sint Marten en Sonsbeek

In de wijk Sint Marten Sonsbeek is een bijzondere samenwerking ontstaan. Bewoners maken er met elkaar een digitaal monument voor de Joodse mensen die voor de Tweede Wereldoorlog in hun buurt hebben gewoond. Het project heet Om niet te vergeten.

Publicatiedatum: 23 september 2021

‘Het Huis vóór de Wijk is veel meer dan een buurthuis’Voorbeeld

een deel van het team van het huis van de wijk

In het Huis vóór de Wijk in Immerloo waait een frisse wind. Lars Nieuwenhoff en Marcel de Haas vertellen over de nieuwste ontwikkelingen.

Publicatiedatum: 31 augustus 2021

Een minibos in eigen buurt: wie wil dat nou niet?Voorbeeld

foto, een minibos in je eigen buurt

Een minibos planten midden in de stad? Acht huishoudens in de Nijhoffstraat in Sint Marten deden het. Afgelopen winter legden zij op het gemeenschappelijk terrein achter hun huizen een Tiny Forest aan.

Publicatiedatum: 29 juli 2021

Arnhems Stadsgesprek in gesprek over straatintimidatieVoorbeeld

stadsgesprek Arnhem straatintimidatie, Jorian Bakker

Waar kunnen we vanaf vandaag verandering in brengen als het gaat om straatintimidatie? Die vraag stond centraal, tijdens het Stadsgesprek Arnhem.

Publicatiedatum: 16 juli 2021

Scroll naar top