64 artikelen

Alles valt op zijn plek bij Buurtcamping ImmerlooVoorbeeld

In het laatste weekend van juli transformeerde de grote weide in Immerloopark tot een heus kampeerterrein. Op de Buurtcamping, opgezet en gerund door vrijwilligers, streken zo’n honderd Arnhemmers neer om voor een prikkie vakantie te vieren in eigen stad.

Publicatiedatum: 4 augustus 2022

Geen verkeerd verkeersfeestje in het SpijkerkwartierVoorbeeld

Hoe betrek je wijkbewoners bij een saai onderwerp als het verkeer? In het Spijkerkwartier weten ze het wel. Daar maken ze er gewoon een feestje van: de Spijkerverkeerskermis.

Publicatiedatum: 21 juli 2022

Wijkredacties nemen een kijkje in elkaars keukenVoorbeeld

Op een uitzonderlijk regenachtige laatste avond van juni kwam in Wijkcentrum Rijkerswoerd op uitnodiging van Praktische Zaken een groot deel van de Arnhemse wijkredacties samen om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en inspiratie op te doen. Want: niet iedere wijkredactie is hetzelfde. “Vijftien redactieleden? Bofkonten! Ik ben jaloers!”

Publicatiedatum: 8 juli 2022

‘Ik word gelukkig als ik word geraakt’Voorbeeld

Op 20 juni is de eerste documentaire van de reeks Draag je verhaal in filmhuis Focus gelanceerd Samen met filmmaker en antropoloog Maaike Broos portretteert initiatiefnemer en modeontwerper Mirte Engelhard vier Arnhemse makers. De films zijn onderdeel van een lespakket van Stichting Verhalendragers dat in het leven is geroepen om jongeren te helpen zichzelf en elkaar te vinden.

Publicatiedatum: 28 juni 2022

‘Als je iets aan de culturele sector geeft, dan ontstaat er iets moois’Voorbeeld

Het pand van de Malburgse muziekvereniging Door Wilskracht Sterk (DWS) aan de Veerpolderweg gaat tegen de vlakte. Samen met Henk Beekhuis van de Adviesbrigade maakt DWS zich sterk voor een alternatieve locatie.

Publicatiedatum: 21 juni 2022

‘Vragenderwijs leren’, in de workshop Krachtig Besturen door Frank Hoes.Voorbeeld

Vrijwilligerscentrale Arnhem en Arnhemse Uitdaging organiseerden op 9 juni de workshop ‘Krachtig besturen’. Ideeënmakelaars Arnhem doet verslag.

Publicatiedatum: 15 juni 2022

Zorgboerderij Het Tokhok maakt het verschilVoorbeeld

Aan de rand van Arnhem, in een oude kwekerij aan de Beukenlaan, is zorgboerderij Het Tokhok te vinden. Met zes deelnemers ging eigenaar en zorgboerin Esther van Kemp acht jaar geleden van start, nu zijn het er 26: “Als je in een rolstoel zit, wordt vaak veel voor je besloten. Hier niet. Mensen hebben bij ons zelf de regie.”

Publicatiedatum: 30 mei 2022

Geitenkamp herdenkt slachtoffers van toen en nuVoorbeeld

77 jaar geleden, op 13 april 1945, kwamen in de Arnhemse wijk Geitenkamp negentien mensen door een bombardement om het leven. Aan de Larikshof werden dit jaar niet alleen de slachtoffers van toen herdacht, maar ook die van vandaag, in Oekraïne.

Publicatiedatum: 19 april 2022

‘Praten helpt hoe dan ook altijd’Voorbeeld

Psychische klachten kunnen gedrag veroorzaken dat niet door iedere buurman of -vrouw herkend of begrepen wordt. Met het geven van bewustwordingsbijeenkomsten wil Vitale Verbindingen (vrijwilligers)organisaties en professionals die werken in de wijk inzicht geven in wat er speelt tussen bewoners en ze handvatten geven om meer onderling begrip te creëren.

Publicatiedatum: 14 april 2022

‘Iets goeds doen is goud waard’Voorbeeld

Op 26 maart organiseerde de Arnhemse cultuursector in drie weken tijd Artists for Ukraine, een benefiettentoonstelling met veiling. 150 kunstenaars doneerden werk dat zo goed als allemaal werd verkocht. Opbrengst: bijna 30.000 euro.

Publicatiedatum: 30 maart 2022

Scroll naar top