76 artikelen

De ruilmarkt: goed voor de portemonnee, het milieu én de mensVoorbeeld

De ruilmarkt in de Nieuwe Hommel is een groot succes. Bedenker Marga Bijma maakte een gratis draaiboek voor iedereen die ook een ruilmarkt op wil zetten.

Publicatiedatum: 21 februari 2023

Warmetruiendag 2.0: van extra trui naar circulaire lappendekenVoorbeeld

In plaats van de verwarming een graadje lager te zetten, werden er dit jaar rondom Warmetruiendag dekens gemaakt van restmaterialen.

Publicatiedatum: 13 februari 2023

Lopen op de lijn van helpen en stimulerenVoorbeeld

Wie een tof plan heeft om van de straat, de buurt of de stad een fijnere plek te maken en hulp zoekt om het te verwezenlijken, kan Burgerkrachtsubsidie aanvragen. Monita Polman en Fred Vleeming zijn lid van de Burgerkrachtcommissie en vertellen hoe het in zijn werk gaat.

Publicatiedatum: 31 januari 2023

Windpark Koningspleij steunt buurtinitiatieven met gloednieuw OmgevingsfondsVoorbeeld

Langs de Pleijroute zijn het afgelopen jaar drie windturbines verrezen. De molens van Windpark Koningspleij zijn mede-eigendom van een club van 566 burgers uit Arnhem en omstreken. Hans van den Bos is één van hen. Ook is hij secretaris van het Omgevingsfonds dat bij het windpark hoort. Want de molens leveren niet alleen schone, lokale energie, maar met een deel van de opbrengst worden ook buurtinitiatieven ondersteund.

Publicatiedatum: 24 januari 2023

Munt hier inwerpen a.u.b.: Arnhems HertVoorbeeld

In Arnhem is Arnhems Hert in omloop, een munt die de gemeenschap van particulieren, bedrijven en instellingen in de omgeving stimuleert. Daarmee krijgt de lokale economie de volgens initiatiefnemers een duwtje in de rug en blijven diensten binnen de perken van de stad circuleren.

Publicatiedatum: 2 januari 2023

Mediatrefpunt maakt senioren wegwijs in digitale wereldVoorbeeld

Er zijn niet veel plekken waar senioren structureel terecht kunnen om hun digitale vaardigheden bij te spijkeren. Bij Computerleercentrum Mediatrefpunt Arnhem-Zuid kan het wel!

Publicatiedatum: 15 december 2022

Gespreksgroepen Arnhem maakt zorgen voor iemand met dementie een beetje lichterVoorbeeld

Gespreksgroepen Arnhem organiseert bijeenkomsten voor mensen die zorgen voor iemand met dementie. Driewekelijks praten de deelnemers over alles wat zij tegenkomen tijdens het mantelzorgen. Ze vinden veel steun bij elkaar.

Publicatiedatum: 10 november 2022

Waar eten is, is een wegVoorbeeld

Eten verbindt ons, vindt Martijn van Butselaar. Als Stadskok van Arnhem kookt hij voor iedereen die een warme maaltijd en een praatje kan gebruiken.

Publicatiedatum: 9 november 2022

10-jarig bestaan AdviesBrigade in ArnhemVoorbeeld

Op 20 oktober 2022 vierde de stichting AdviesBrigade haar 10-jarig bestaan. Dit werd samen gevierd met organisaties die de AdviesBrigade hebben bijgestaan of waarmee wordt samengewerkt. Met een Amerikaanse schoolbus bezochten ze die dag drie locaties in Arnhem waar de AdviesBrigade ook nauw bij betrokken is.

Publicatiedatum: 8 november 2022

Klarendalse tieners koken voor oudere wijkbewonersVoorbeeld

Tieners koken in de keuken van Jeugdcentrum Vogelwijk voor oudere wijkbewoners. Initiatiefnemer Heidi Jansen: “Ouderen vinden de jongeren van tegenwoordig best wel een dingetje. Door samen te eten leren ze elkaar een beetje kennen.”

Publicatiedatum: 26 oktober 2022

Scroll naar boven