70 artikelen

Gespreksgroepen Arnhem maakt zorgen voor iemand met dementie een beetje lichterVoorbeeld

Gespreksgroepen Arnhem organiseert bijeenkomsten voor mensen die zorgen voor iemand met dementie. Driewekelijks praten de deelnemers over alles wat zij tegenkomen tijdens het mantelzorgen. Ze vinden veel steun bij elkaar.

Publicatiedatum: 10 november 2022

Waar eten is, is een wegVoorbeeld

Eten verbindt ons, vindt Martijn van Butselaar. Als Stadskok van Arnhem kookt hij voor iedereen die een warme maaltijd en een praatje kan gebruiken.

Publicatiedatum: 9 november 2022

10-jarig bestaan AdviesBrigade in ArnhemVoorbeeld

Op 20 oktober 2022 vierde de stichting AdviesBrigade haar 10-jarig bestaan. Dit werd samen gevierd met organisaties die de AdviesBrigade hebben bijgestaan of waarmee wordt samengewerkt. Met een Amerikaanse schoolbus bezochten ze die dag drie locaties in Arnhem waar de AdviesBrigade ook nauw bij betrokken is.

Publicatiedatum: 8 november 2022

Klarendalse tieners koken voor oudere wijkbewonersVoorbeeld

Tieners koken in de keuken van Jeugdcentrum Vogelwijk voor oudere wijkbewoners. Initiatiefnemer Heidi Jansen: “Ouderen vinden de jongeren van tegenwoordig best wel een dingetje. Door samen te eten leren ze elkaar een beetje kennen.”

Publicatiedatum: 26 oktober 2022

Verander de wereld, begin met een feestjeVoorbeeld

‘Get the rainbow back in Arnhem’ is het motto van een fonkelnieuw feestje in de stad. Decor van de allereerste Q – Queerparty is boekencafé ABC Libertas aan de Klarendalseweg. Daar worden op 30 september de stoelen en tafels aan de kant geschoven, want er gaat zeker gedanst worden. Initiatiefnemer Mina Yacoub: “Een feestje creëren waar ik zelf graag naar toe wil, dat is het idee.”

Publicatiedatum: 22 september 2022

‘Medemenselijkheid is gewoon een basiswaarde’Voorbeeld

Olympus Gym is niet zomaar een sportschool. Je kunt er tegen een bokszak aantrappen of een cursus zelfverdediging doen, klopt helemaal. Maar als je begeleiding nodig hebt, op het gebied van werk of bij persoonlijke kwesties, ben je er ook aan het juiste adres. Roy van Reem, eigenaar en initiatiefnemer van Olympus Gym en Olympus Coaching, vertelt hoe hij in het vak van leraar en coach gerold is. “Ik vind het gewoon oprecht leuk om mensen te helpen.”

Publicatiedatum: 15 september 2022

Alles valt op zijn plek bij Buurtcamping ImmerlooVoorbeeld

In het laatste weekend van juli transformeerde de grote weide in Immerloopark tot een heus kampeerterrein. Op de Buurtcamping, opgezet en gerund door vrijwilligers, streken zo’n honderd Arnhemmers neer om voor een prikkie vakantie te vieren in eigen stad.

Publicatiedatum: 4 augustus 2022

Geen verkeerd verkeersfeestje in het SpijkerkwartierVoorbeeld

Hoe betrek je wijkbewoners bij een saai onderwerp als het verkeer? In het Spijkerkwartier weten ze het wel. Daar maken ze er gewoon een feestje van: de Spijkerverkeerskermis.

Publicatiedatum: 21 juli 2022

Wijkredacties nemen een kijkje in elkaars keukenVoorbeeld

Op een uitzonderlijk regenachtige laatste avond van juni kwam in Wijkcentrum Rijkerswoerd op uitnodiging van Praktische Zaken een groot deel van de Arnhemse wijkredacties samen om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en inspiratie op te doen. Want: niet iedere wijkredactie is hetzelfde. “Vijftien redactieleden? Bofkonten! Ik ben jaloers!”

Publicatiedatum: 8 juli 2022

‘Ik word gelukkig als ik word geraakt’Voorbeeld

Op 20 juni is de eerste documentaire van de reeks Draag je verhaal in filmhuis Focus gelanceerd Samen met filmmaker en antropoloog Maaike Broos portretteert initiatiefnemer en modeontwerper Mirte Engelhard vier Arnhemse makers. De films zijn onderdeel van een lespakket van Stichting Verhalendragers dat in het leven is geroepen om jongeren te helpen zichzelf en elkaar te vinden.

Publicatiedatum: 28 juni 2022

Scroll naar top