Agenda: workshops en bijeenkomsten voor initiatiefnemers

30 mei 2022
 • Filosofie, omgaan met verschillende meningen

  30 mei 2022  19:00 - 21:30
  Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168, 6811 JH Arnhem, Nederland

  In deze roerige tijd kan het soms lastig zijn om gesprekken over Covid19 wederkerig en vreedzaam te laten verlopen. Emoties over QR-codes, wel/niet vaccineren, lijken soms hoog op te lopen.

  Hoe kun je omgaan met deze verschillende meningen, tijdens bijvoorbeeld familie/vrienden bezoeken? Kun jij zelf iets doen om die gesprekken niet uit te laten monden in een vecht-discussie? Om juist de verbinding te zoeken, in plaats van strijd?

  Of: Hoe kun je de persoonlijke relatie boven de vecht-discussie stellen? Ook als je vermoedt dat familieleden of vrienden die insteek níet lijken te hebben?

  De avond start vanuit een inspirerend, filosofisch oogpunt: o.a. Stoïcijnse levenskunst, Socratische dialoog, Descartes, Martha Nussbaum. Een aantal filosofen die hebben geschreven over dialogen en/of emoties worden benoemd en besproken.

  In de geest van de filosofie staat, in het laatste gedeelte van de workshop, toepasbare psychologie centraal (o.a. Esther Perel). Deelnemers krijgen handvatten aangereikt waarmee we kort gaan oefenen.

  Belangrijk: Tijdens deze workshop gaan we NIET in discussie over Covid19. We gaan in dialoog over hoe om te gaan met verschillende meningen.

  Trainer: Mieke Hendrikse

  Voor meer informatie en inschrijving klik hier

  Aangeboden door Vrijwilligerscentrale Arnhem – Volare

9 juni 2022
 • Krachtig besturen

  9 juni 2022  19:30 - 21:30

  Wil je het besturen van jouw organisatie naar een niveau hoger tillen, wil je antwoorden vinden op actuele bestuursvragen en een idee krijgen hoe je bestuurlijke vernieuwing aan pakt? 
  Het bestuur van een stichting of vereniging heeft steeds te maken met allerlei veranderingen. Regelgeving, verandering van taken, wisseling van mensen, het vraagt allemaal om een krachtig bestuur.

  Vrijwilligerscentrale Arnhem organiseert samen met de Arnhemse Uitdaging op donderdag 9 juni een avond om Arnhemse besturen hierbij te helpen en te ondersteunen.

  Frank Hoes is die avond onze gast. Hij gaat graag met jullie in gesprek over de bestuurlijke vragen die er bij jullie leven. Daarnaast geeft hij praktische adviezen en handige tips om de vraagstukken van nu op te lossen.

  Om er een avond op maat van te maken vragen we je om van tevoren de vraagstukken die bij jouw organisatie leven in te sturen. Dit kan op het aanmeldformulier. 

  Met dank aan de Rabobank mogen we deze avond gebruik maken van hun ruimte in Arnhem Zuid. Na aanmelding ontvang je het adres.

  Donderdag 9 juni

  Inloop 19.00 uur

  Start programma 19.30 uur

  Verwachte eindtijd 21.30 uur 

  Ben je zelf bestuurder? Meld je aan. Ben je zelf geen bestuurder? Stuur je deze uitnodiging naar je bestuur?

  Aanmelden kan tot 22 mei via dit formulier.

25 juni 2022
 • WE DOEN HET SAMEN! HÉT FESTIVAL VOOR BURGERINITIATIEVEN

  25 juni 2022
  Prodentfabriek l Industrieel Studio en evenementencomplex in Amersfoort, Oude Fabriekstraat 20, 3812 NR Amersfoort, Nederland

  Zin in inspiratie, nieuwe kennismakingen en interessante (online) workshops om jouw burgerinitiatief, project of idee een boost te geven?


  Kom, dan doen we het samen!

  Het We doen het samen! Festival betekent gezelligheid, praktische tips, inspirerende inzichten én financiële mogelijkheden voor je project of initiatief. Je kunt meedoen met talloze workshops, luisteren naar bijzondere sprekers of kennismaken met verschillende fondsen en organisaties die jouwinitiatief een stap verder helpen.

  Voor meer informatie klik hier

  Aangeboden door onder andere KNHM foundation

30 juni 2022
 • Zomercongres

  30 juni 2022  12:30 - 18:00
  De Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 27, 6901 AA Zevenaar, Nederland

  Hét congres voor inwoners en professionals die de leefbaarheid in hun dorp of wijk willen verbeteren.

  Doodgewone mensen die uitzonderlijke maatschappelijke veranderingen op gang brengen. Boze inwoners veranderen in betrokken inwoners. Als we dat nou eens voor elkaar krijgen!
  Eva Rovers schreef erover en we zijn blij dat ze spreker is op het Zomercongres 2022!
  Zet donderdag 30 juni nu alvast in je agenda en meld je aan.

  Je leert, deelt en ontmoet. En je wordt eraan herinnerd: klein verzet, groot geluk.

  Wat kan je verwachten?
  Het hele programma volgt later, maar we verzekeren je dat je 30 juni geïnspireerd naar huis gaat. Want:

  - Je ontmoet mensen die dezelfde kant op willen als jij
  - Er zijn praktische workshops die jouw initiatief of organisatie verder brengen
  - Je kan speeddaten met fondsen
  - Je gaat naar huis met nieuwe gedachten die je denken voeden

  En je weet weer waarom je het doet: #Kleinverzetgrootgeluk

  Wat is het Zomercongres?
  Het Zomercongres Klein verzet, groot geluk is dé plek waar mensen, ideeën en kennis bij elkaar komen. Kleine initiatieven van inwoners, die bij elkaar opgeteld enorm veel betekenen voor de leefbaarheid van onze omgeving. Die energie bij elkaar brengen is de kern van het Zomercongres.

  Het Zomercongres wordt georganiseerd door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Bewoners met een idee voor hun leefomgeving die graag hulp of advies willen om hun plannen waar te maken, kunnen terecht bij de Leefbaarheidsalliantie, vraag@leefbaarheidgld.nl.

  Voor meer informatie en aanmelden klik hier

  Aangeboden door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top