Op zoek naar een ruimte? De Ruimtebank bemiddelt

Met de Ruimtebank bemiddelt de Arnhemse Uitdaging in vraag en aanbod van (bedrijfs)locaties.
Ben je als Arnhemse maatschappelijke organisatie met beperkt budget op zoek naar opslag- of vergaderruimte? Veel Arnhemse bedrijven en organisaties willen ruimtes die (tijdelijk) niet gebruikt worden graag delen. De vrijwilligers van de Ruimtebank koppelen deze vragen en het aanbod aan elkaar. Maatschappelijke organisaties kunnen ook bij hen terecht voor advies over huisvestingsvragen. Dus ben je op zoek naar een ruimte? De Ruimtebank bemiddelt!

Voorbeelden van ruimtematches

Deze ruimtematches zijn bijvoorbeeld gemaakt:

  • EmpowerMij zocht voor drie maanden een ruimte waarin zij aan een tiny house kunnen bouwen als vakantieverblijf voor mensen met een anderswerkend lichaam. Bouwbedrijf Van Wijnen heeft hiervoor een tijdelijk leegstaande hal beschikbaar gesteld.
  • Het bestuur van Avonturis was op zoek naar een vergaderruimte voor coronaproof overleg met 5 personen. KplusV wist raad.
  • De Voedselbank zoekt naar extra coronaproof uitgiftelocaties. De Turkiyem Moskee stelt hiervoor belangeloos een zeer geschikte ruimte beschikbaar.

De Ruimtebank heeft al verschillende andere organisaties begeleid om hun vraag scherper te krijgen, om de kans op het vinden van een passende ruimte te vergroten.

Ruim 10 bedrijven, waaronder Nysingh Advocaten, UL International en Direct Klantcontact, zijn bereid om hun ruimtes via de Ruimtebank beschikbaar te stellen voor vergaderingen of een bijeenkomst van lokale maatschappelijke initiatieven.

Team Ruimtebank

Het vrijwilligersteam van de Ruimtebank bestaat uit:

  • Frank Donders, gepensioneerd lokaal projectontwikkelaar
  • Romy Velthuizen, vastgoedadviseur bij BMV Makelaars
  • Diana Janssen, zelfstandig huisvestingsadviseur
  • Ralph Albers, bedrijfsleider Vastgoedbeheer bij Van Wijnen
  • Robin Atema, zelfstandig conceptontwikkelaar en stadsmaker

Heeft jouw maatschappelijke organisatie een ruimtevraag? Vind meer informatie of stuur je aanvraag in via de website van de Arnhemse Uitdaging.

Samen maken we Arnhem mooier!

De Arnhemse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat zorgt voor samenwerking tussen lokale maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Via een netwerk van vrijwilligers uit het bedrijfsleven kunnen stichtingen, verenigingen en bewonersinitiatieven een beroep doen op hulp van lokale bedrijven die kennis, materialen, faciliteiten of menskracht met hen willen delen.
 

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.

Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven