Vrijwilligersactie NLdoet – Praktische Vrijwilligers Gids

Heb je een project liggen waar je niet genoeg mankracht voor hebt? Ben je op zoek naar vrijwilligers voor een éénmalige opdracht? Dan is NLdoet misschien dé oplossing!

Wat is NLdoet?

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt landelijk gepromoot.

Ieder jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze actie om op die manier vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten en meer mensen te motiveren mee te doen! Het laat zien hoe belangrijk actieve burgers zijn, maar ook hoe leuk en belonend vrijwilligerswerk kan zijn.

De juiste vrijwilligers vinden is niet altijd makkelijk, maar NLdoet kan daarbij helpen. Dit jaarlijkse evenement is bij uitstek hét moment om een (grote) klus te klaren met de hulp van vrijwilligers terwijl je jouw initiatief of organisatie onder de aandacht brengt!

Dankzij NLdoet kunnen vrijwilligers op een laagdrempelige manier aanhaken bij klussen in heel Nederland. Zo’n klus is voor veel mensen een mooie manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk en/of initiatieven uit de buurt.

Dus als je vrijwilligers zoekt kan dit een goede manier zijn! En wie weet, misschien is het voor hen wel een start om vaker dingen te gaan doen voor jouw initiatief! 💡

Doe mee!

Dus heb je een actie of iets wat je graag door vrijwilligers opgepakt ziet worden?

Doe dan mee en meld jouw klus aan via hun website! Een klus is een project dat ongeveer een dag duurt als je het met een paar mensen doet. Voorbeelden hiervan vind je op de projectpagina van NLdoet.

Aanmelden voor 2022 kan vanaf 8 november 2021. De actie is op 12 en 13 maart 2022!

logo NL doet

Heb je zelf geen klus, maar wil je wel iets doen? Of kijken of er voor jou iets tussen zit? Kijk dan op deze pagina voor klussen in Arnhem.

Heb jij op andere manieren met succes naar vrijwilligers gezocht? Laat het ons weten in een reactie!

Werken met vrijwilligers

Meer weten over het werken met vrijwilligers? Misschien heb je iets aan onze praktische gids voor het werken met vrijwilligers! Daarnaast hebben we een aparte categorie voor alle artikelen die te maken hebben met vrijwilligers. 😉

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Stadskracht is er voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties en ondersteunt, deelt kennis en verbindt. We staan naast je en gaan samen met jou op weg. We weten wat er in Arnhem mogelijk is en hoe het werkt. We helpen je verder en laten niet los tot het is opgelost.

Wil je meer weten over de mensen achter Stadskracht Arnhem, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de pagina ‘Over ons’.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven